“Mijn naam is José. Een tijdje geleden bezocht ik de website www.wehelpen.nl. Dat was ontstaan door een hulpvraag voor mijzelf.  Ik heb op WeHelpen ook een hulpaanbod geplaatst, omdat ik wellicht op mijn manier ook een steentje kan bijdragen voor iemand anders.

Ik werd benaderd vanuit de Vrijwilligerscentrale Valkenburg met de vraag of ik bereid was een ommetje met iemand te maken. Dit betrof een nieuw wandelinitiatief dat gestart is om mensen te stimuleren om te bewegen en met elkaar te verbinden in en rondom Valkenburg. Inmiddels heb ik contact met Tiny Dolmans met wie ik samen wandel. En dit stukje gaat over haar.

Toen ik Tiny ging opzoeken, bleek ik haar tot mijn grote verrassing te kennen van vroeger. En ondanks dat ik haar kwam ophalen voor te gaan wandelen, nam ze mij mee op háár wandeling. Dankzij Tiny heb ik een nieuw stukje Valkenburg ontdekt. En ik was blij, enorm blij, dat ik op deze manier voor haar kon betekenen. Tiny en haar zoon hebben destijds voor mijn beide kinderen (en andere kinderen) zó véél gedaan. Ik ben er altijd van onder de indruk geweest. Door dit wandelinitiatief kan ik nu iets voor haar betekenen. Ik dacht haar te helpen en …..ik vraag me nu af: wie helpt wie? 😉

Tiny heeft het ontzettend fijn gevonden weer ‘buiten’ te zijn. De corona heeft nogal en grote impact op haar sociale leven. Het heeft haar afgesloten van haar normale tijdsbestedingen en contacten in haar directe omgeving. Ze kijkt enorm uit naar het einde van de corona, zodat ze weer naar bijvoorbeeld de ‘hoeskamer’ in Houthem kan gaan. Na onze wandeling was ze wel een beetje vermoeid maar ook ontzettend blij. Het opbouwen van het wandelen is een proces in wording.

We hebben afgesproken dat ik haar de volgende keer ophaal met de auto en dat ik haar dan meeneem naar een ander stukje groen in Valkenburg. Een andere omgeving zien en beleven is ook eens fijn.”